Eperszószos chia puding
Hozzávalók
Chia pudinghoz:
400 ml kókuszital
1 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
80 g chia mag
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Eperszószhoz:
300 g eper
1 evőkanál porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Chia puding:
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.
Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.
Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Kókuszital helyett más tejalternatívát, például mandulaitalt is választhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Eperszószos chia puding
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Eperszószhoz:
300 g eper
1 evőkanál porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Chia puding:
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.
Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.
Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Kókuszital helyett más tejalternatívát, például mandulaitalt is választhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?