Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperszószos chia puding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Chia pudinghoz:

400 ml kókuszital
1 evőkanál porcukor
80 g chia mag

Eperszószhoz:

300 g eper
1 evőkanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Chia puding:
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.

Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Kókuszital helyett más tejalternatívát, például mandulaitalt is választhatunk.
Eperszószos chia puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!