Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite pohárban

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

80 g búzaliszt
20 g roppanós zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor

Almakompóthoz:

500 g alma
2 evőkanál citromlé
2 késhegynyi őrölt fahéj

Túrókrémhez:

100 ml habtejszín
100 ml tej
4 evőkanál porcukor
250 g étkezési túró (sovány)

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává eldolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A morzsát sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Almakompót:
Az almát meghámozzuk, nyolcadoljuk, és kis darabokra vágjuk, majd a citromlével főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten fedő alatt, alkalmanként megkeverve, puhára főzzük (almafajtától függően 5-8 perc). A kompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Túrókrém:
A tejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, és konyhai robotgéppel (habverö) jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és egynemű krémmé keverjük.

Rétegezés:
Dekorációnak kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot félreteszünk. A morzsát, a kompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a poharas desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal meghintjük.

Tippek:

Ha nagyon gyorsan kell elkészülnünk, használjunk kész almapürét.
A morzsát előre is elkészíthetjük, néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Az Almáspite pohárban a klasszikus házisütemény pudingos pohárkrém változata jeles családi alkalmakra, vagy vendégvárónak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!