Málna-alma lekvár
Hozzávalók
1000 g alma (előkészítve mérjük le)
500 g málna (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
3 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 1000 grammot kimérünk, majd apróra vágjuk. A málnát szemezzük és 500 grammot kimérünk. A gyümölcsöket pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vaníliás cukrot, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üvegeket rögtön megfordítjuk, és a tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Kipróbálhatjuk az almát más bogyós gyümölcsökkel is társítva, például áfonyával, ribizlivel vagy szederrel.
Kedvencnek jelölöm
Málna-alma lekvár
Hozzávalók
kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g alma (előkészítve mérjük le)
500 g málna (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 1000 grammot kimérünk, majd apróra vágjuk. A málnát szemezzük és 500 grammot kimérünk. A gyümölcsöket pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vaníliás cukrot, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üvegeket rögtön megfordítjuk, és a tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Kipróbálhatjuk az almát más bogyós gyümölcsökkel is társítva, például áfonyával, ribizlivel vagy szederrel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?