Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás sárgabaracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
250 g áfonya (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, negyedeljük, és a magházat, magot eltávolítjuk. 1000 g-ot kimérünk belőle, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 250 g-ot kimérünk belőle, majd a felét botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A kétféle gyümölcspépet és a többi áfonyaszemet egy nagy főzőedénybe öntjük, és jól összekeverjük a dzsemfixszel és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Adhatunk a lekvárhoz 2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília Aromát.
Az Áfonyás sárgabaracklekvár hidegen és melegen is fogyasztható péksüteményekhez, piskótafélékhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!