Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szódabikarbónás kenyérke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Szódabikarbónás kenyérke

450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
500 ml kefír vagy natúr joghurt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Szódabikarbónás kenyérke

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!