Édesburgonya snack avokádóval
Hozzávalók
1 darab sonkahagyma
200 ml zöldség alaplé
300 ml narancslé
100 g mandulakrém
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
só
frissen őrölt fehér bors
cayenne bors
2 darab érett avokádó
600 g édesburgonya
némi olívaolaj
só
Elkészítés
Elkészítés:
A sonkahagymát hámozzuk meg és aprítsuk kicsi kockákra. Felhevített olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Öntsük fel az alaplével és a narancslével, majd adjuk hozzá a mandulakrémet és keverjük el. A szószt közepes hőmérsékleten főni hagyjuk, amíg sűrűn folyó nem lesz, eközben kevergessük át. Keverjük bele a Creme Vegát, ízesítsük a fűszerekkel és hagyjuk kihűlni.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.
Tipp:
A szószhoz készíthetünk grillezett zöldségeket vagy fóliában sült krumplit is.
Kedvencnek jelölöm
Édesburgonya snack avokádóval
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
1 darab sonkahagyma
200 ml zöldség alaplé
300 ml narancslé
100 g mandulakrém
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt fehér bors
cayenne bors
2 darab érett avokádó
600 g édesburgonya
némi olívaolaj
só
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A sonkahagymát hámozzuk meg és aprítsuk kicsi kockákra. Felhevített olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Öntsük fel az alaplével és a narancslével, majd adjuk hozzá a mandulakrémet és keverjük el. A szószt közepes hőmérsékleten főni hagyjuk, amíg sűrűn folyó nem lesz, eközben kevergessük át. Keverjük bele a Creme Vegát, ízesítsük a fűszerekkel és hagyjuk kihűlni.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.
Tipp:
A szószhoz készíthetünk grillezett zöldségeket vagy fóliában sült krumplit is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?