Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diétás brownie

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x20 cm):

sütőpapír

Brownies-hoz:

100 g dióbél
100 ml tej
80 g szárított datolya
150 g lágy vaj vagy margarin
30 g mandulaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 késhegynyi só
3 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk. A diót durvára aprítjuk. A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A datolyát durvára aprítjuk, a tejjel együtt keverőpohárba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. A datolyás masszát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Belekeverjük a megolvasztott tortabevonót, majd óvatosan a tésztába keverünk kb. 90 g diót. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és elosztjuk rajta a maradék diót. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

A browniet előző nap is elkészíthetjük.
A brownie fagyasztható.
Diétás brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!