
Diétás brownie



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x20 cm):
sütőpapír
Brownies-hoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó Ét
100 g dióbél
100 ml tej
80 g szárított datolya
150 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
30 g mandulaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 késhegynyi só
30 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk. A diót durvára aprítjuk. A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A datolyát durvára aprítjuk, a tejjel együtt keverőpohárba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. A datolyás masszát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Belekeverjük a megolvasztott tortabevonót, majd óvatosan a tésztába keverünk kb. 90 g diót. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és elosztjuk rajta a maradék diót. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Sütési idő: 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A browniet előző nap is elkészíthetjük.
A brownie fagyasztható.
A brownie fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Diétás brownie
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x20 cm):
sütőpapír
Brownies-hoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g dióbél
100 ml tej
80 g szárított datolya
150 g lágy vaj vagy margarin
30 g mandulaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 késhegynyi só
3 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk. A diót durvára aprítjuk. A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A datolyát durvára aprítjuk, a tejjel együtt keverőpohárba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. A datolyás masszát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Belekeverjük a megolvasztott tortabevonót, majd óvatosan a tésztába keverünk kb. 90 g diót. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és elosztjuk rajta a maradék diót. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Sütési idő: 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A browniet előző nap is elkészíthetjük.
A brownie fagyasztható.
A brownie fagyasztható.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?