
Cukkinis sütemény



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
100 g aprított vagy szeletelt mandula
200 g cukkini
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 g csokoládé csepp
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A sütőformát zsiradékkal kikenjük és belisztezzük. A cukkinit megmossuk és lereszeljük, ha szükséges, a levét kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
Tipp:
A cukkinis süti fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Cukkinis sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
100 g aprított vagy szeletelt mandula
200 g cukkini
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 g csokoládé csepp
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A sütőformát zsiradékkal kikenjük és belisztezzük. A cukkinit megmossuk és lereszeljük, ha szükséges, a levét kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
Tipp:
A cukkinis süti fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?