Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csupasz torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Piskótatésztához 1:

25 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Piskótatésztához 2:

25 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Kenéshez:

kb. 3 evőkanál bársonyos málnakrém

Mascaropone krémhez:

250 g mascarpone krémsajt
50 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Gyümölcsdíszítéshez:

kb. 300 g friss gyümölcs, pl. ribizli, málna, eper
dekorvirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához megolvasztjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt befogjuk a formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egymás után két piskótalapot sütünk: a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát elsimítjuk a formában, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A forma kihűlt alját a fent leírtak szerint előkészítjük. Elkészítjük és megsütjük a második piskótalapot is.
Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni.

Mascarpone krém:
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk.
A mascarpone-t összekeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe. A krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és egy kis csücsköt levágunk.
Az egyik alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük. A krém ¼ részét halmokban a piskótalapra nyomjuk. Rátesszük a második piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük, és a krém ¼ részét halmokban rányomjuk. A harmadik piskótalapnál ugyanígy járunk el. Ráfektetjük a negyedik piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, és a maradék krémet ugyancsak halmokban rányomjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. Az epret megmossuk, és méretüktől függően felezzük vagy negyedeljük. A gyümölcsöket és a dekorvirágokat ízlésesen elhelyezzük a tortán, és tálaljuk.

Tippek:

Tálalás előtt a tortát porcukorral meghintjük.
Mindkét tortalapot megsüthetjük előző nap is.
A Csupasz torta receptje 12 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!