Sacher-torta
Hozzávalók
Kerek formához (kb. 18-20 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A puha, felkockázott vajat a porcukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével a cukros vajhoz adjuk, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Ezután spatulával a tésztához forgatjuk a tojásfehérjehabot és a liszttel elvegyített kakaóport. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában hagyjuk 10 percet hűlni, majd rácsra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen két lapra vágjuk.
A kenéshez a baracklekvárt egy kis lábasban, a rumaromával együtt felforrósítjuk. Mindkét tortalap egyik oldalát vastagon bekenjük a lekvárral, és hagyjuk 30 percet pihenni, hogy a tészta beszívja a lekvárt. Ezután a két lapot egymásra tesszük úgy, hogy a két lekváros oldal érintkezzen egymással. A maradék lekvárt újra felforrósítjuk, és vékonyan átkenjük vele a torta oldalát és tetejét is, majd hűtőbe tesszük 15 percre.
Közben a két tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint megolvasztjuk. A pihentetett tortát rácsra helyezzük, és egyenletesen, körkörösen, középről kifelé haladva rácsorgatjuk a tortabevonót (jusson az oldalára is), majd hagyjuk megdermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Sacher-torta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Kerek formához (kb. 18-20 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A puha, felkockázott vajat a porcukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével a cukros vajhoz adjuk, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Ezután spatulával a tésztához forgatjuk a tojásfehérjehabot és a liszttel elvegyített kakaóport. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában hagyjuk 10 percet hűlni, majd rácsra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen két lapra vágjuk.
A kenéshez a baracklekvárt egy kis lábasban, a rumaromával együtt felforrósítjuk. Mindkét tortalap egyik oldalát vastagon bekenjük a lekvárral, és hagyjuk 30 percet pihenni, hogy a tészta beszívja a lekvárt. Ezután a két lapot egymásra tesszük úgy, hogy a két lekváros oldal érintkezzen egymással. A maradék lekvárt újra felforrósítjuk, és vékonyan átkenjük vele a torta oldalát és tetejét is, majd hűtőbe tesszük 15 percre.
Közben a két tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint megolvasztjuk. A pihentetett tortát rácsra helyezzük, és egyenletesen, körkörösen, középről kifelé haladva rácsorgatjuk a tortabevonót (jusson az oldalára is), majd hagyjuk megdermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?