Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kerek formához (kb. 18-20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g étcsokoládé
150 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
6 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt

Kenéshez:

kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étcsokoládét összetördeljük, és egy üstben, vízgőz felett, kevergetve megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A forma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A puha, felkockázott vajat a porcukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével a cukros vajhoz adjuk, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Ezután spatulával a tésztához forgatjuk a tojásfehérjehabot és a liszttel elvegyített kakaóport. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában hagyjuk 10 percet hűlni, majd rácsra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen két lapra vágjuk.

A kenéshez a baracklekvárt egy kis lábasban, a rumaromával együtt felforrósítjuk. Mindkét tortalap egyik oldalát vastagon bekenjük a lekvárral, és hagyjuk 30 percet pihenni, hogy a tészta beszívja a lekvárt. Ezután a két lapot egymásra tesszük úgy, hogy a két lekváros oldal érintkezzen egymással. A maradék lekvárt újra felforrósítjuk, és vékonyan átkenjük vele a torta oldalát és tetejét is, majd hűtőbe tesszük 15 percre.

Közben a két tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint megolvasztjuk. A pihentetett tortát rácsra helyezzük, és egyenletesen, körkörösen, középről kifelé haladva rácsorgatjuk a tortabevonót (jusson az oldalára is), majd hagyjuk megdermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Ha nagyon darabos a baracklekvár, felforrósítás előtt turmixoljuk le.
Sacher-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!