
Csokoládéfonat



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tipp:


Csokoládéfonat
Hozzávalók
kb. 16-18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?