Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis muffin epres mascarponekrémmel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej

Krémhez:

100 g eper
150 g mascarpone
40 g porcukor
120 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 50 g eper
mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a muffinokat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Az epret megmossuk, csumázzuk, negyedeljük, majd botmixerrel pépesre törjük, és egy szitán átpasszírozzuk. A mascarponét az eperpürével, a porcukorral és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, majd a tejszínhabot óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül cikkekre vágott eperrel, a félretett csokidarabokkal és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.

Tipp:

A mascarponés krémet málnával is elkészíthetjük.
Csokis muffin epres mascarponekrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!