Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis muffin epres mascarponekrémmel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej

Krémhez:

100 g eper
150 g mascarpone
40 g porcukor
120 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 50 g eper
mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a muffinokat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Az epret megmossuk, csumázzuk, negyedeljük, majd botmixerrel pépesre törjük, és egy szitán átpasszírozzuk. A mascarponét az eperpürével, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és folytatjuk a habverést, majd a tejszínhabot óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. A krémet tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül cikkekre vágott eperrel, a félretett csokidarabokkal és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.

Tipp:

A mascarponés krémet málnával is elkészíthetjük.
Csokis muffin epres mascarponekrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
101 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!