Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-meggyes desszert Amarettinivel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

60 g Amarettini (olasz mandulás keksz)
350 g meggy (lecsöpögtetve)
300 ml tej
200 ml habtejszín
40 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Amarettinit desszertestálban (kb. 1 literes) egyenletesen elosztjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, 250 ml-t kimérünk belőle, és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a desszertöntet port, és kb. egy perc alatt kézi habverővel jól összekeverjük, majd belekeverjük a meggyet.

Elkészítés:

A csokoládéízű pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel készítjük el.
A meggyes öntetet elosztjuk az Amarettinin, ráöntjük a megfőzött csokipudingot, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tetszés szerint díszíthetjük néhány Amarettinivel.
A látványos Csokis-meggyes desszert Amarettinivel gazdagított pudingos pohárkrém desszert jeles napokra, ünnepekre vendégvárónak, vagy étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!