Csalamádé télire
Hozzávalók
500 g fejes káposzta (előkészítve mérjük le)
250 g salátauborka vagy kígyóuborka (előkészítve mérjük le)
200 g tv-paprika (előkészítve mérjük le)
200 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
2 nagy fej vöröshagyma
100 g cukor
20 g só
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
50 ml 10%-os ecet
1 teáskanál szemes fekete bors
4-5 darab babérlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A káposztát, az uborkát, a kétféle paprikát megmossuk, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a paprikáknak kivágjuk az ereit és csumáit. Az előkészített alapanyagokból kimérjük a szükséges mennyiségeket, majd a káposztát, az uborkát és a sárgarépát legyaluljuk, a paprikákat ízlés szerint vékony karikákra vagy csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig szintén vékonyra felcsíkozzuk.
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy nagy keverőtálba tesszük. A cukrot, a sót, a citromsavat és a tartósítószert összekeverjük, a tálba szórjuk, majd ráöntjük az ecetet, végül hozzáadjuk a borsszemeket és a babérleveleket. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 8 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.
Tipp:
Tehetünk a csalamádéba zöldparadicsomot is, vagy tovább ízesíthetjük például mustár- vagy koriandermaggal.
Kedvencnek jelölöm
Csalamádé télire
Hozzávalók
kb. 2 darab 800 ml-es üveg elkészítéséhez
500 g fejes káposzta (előkészítve mérjük le)
250 g salátauborka vagy kígyóuborka (előkészítve mérjük le)
200 g tv-paprika (előkészítve mérjük le)
200 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
2 nagy fej vöröshagyma
100 g cukor
20 g só
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
50 ml 10%-os ecet
1 teáskanál szemes fekete bors
4-5 darab babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A káposztát, az uborkát, a kétféle paprikát megmossuk, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a paprikáknak kivágjuk az ereit és csumáit. Az előkészített alapanyagokból kimérjük a szükséges mennyiségeket, majd a káposztát, az uborkát és a sárgarépát legyaluljuk, a paprikákat ízlés szerint vékony karikákra vagy csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig szintén vékonyra felcsíkozzuk.
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy nagy keverőtálba tesszük. A cukrot, a sót, a citromsavat és a tartósítószert összekeverjük, a tálba szórjuk, majd ráöntjük az ecetet, végül hozzáadjuk a borsszemeket és a babérleveleket. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 8 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.
Tipp:
Tehetünk a csalamádéba zöldparadicsomot is, vagy tovább ízesíthetjük például mustár- vagy koriandermaggal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?