Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
kb. 4-5 db elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?