Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofri liszt nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-5 db
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-5 db elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
40 g cukor
3 darab tojás (M-es)
100 g őrölt mandula
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Először melegítse elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.

Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.

A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

A gofrikat tálaljuk Dr. Oetker Expressz Vanília ízű desszertszósszal.
Gofri liszt nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!