Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
3 darab tojás (M-es)
100 g őrölt mandula
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés
Előkészítés:
Először melegítse elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A gofrikat tálaljuk Dr. Oetker Expressz Vanília ízű desszertszósszal.
Kedvencnek jelölöm
Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
kb. 4-5 db elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g cukor
3 darab tojás (M-es)
100 g őrölt mandula
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Először melegítse elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A gofrikat tálaljuk Dr. Oetker Expressz Vanília ízű desszertszósszal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?