Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Citromos panna cottához:

600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 csipet só

Díszítéshez:

½ biocitrom
némi aprított pisztácia
mentalevelek

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejszínt a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt megmosott, vékony szeletekre vágott citrommal, aprított pisztáciával és mentalevelekkel díszítjük a panna cottát.

Tipp:

Kínálhatunk a panna cottához pl. málnás, meggyes vagy szedres gyümölcsöntetet.
Citromos panna cotta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!