Citromos panna cotta
Hozzávalók
Citromos panna cottához:
4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet só
Díszítéshez:
½ biocitrom
némi aprított pisztácia
mentalevelek
Elkészítés
Elkészítés:
A tejszínt a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt megmosott, vékony szeletekre vágott citrommal, aprított pisztáciával és mentalevelekkel díszítjük a panna cottát.
Tálalás előtt megmosott, vékony szeletekre vágott citrommal, aprított pisztáciával és mentalevelekkel díszítjük a panna cottát.
Tipp:
Kínálhatunk a panna cottához pl. málnás, meggyes vagy szedres gyümölcsöntetet.
Kedvencnek jelölöm
Citromos panna cotta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Citromos panna cottához:
4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 csipet só
Díszítéshez:
½ biocitrom
némi aprított pisztácia
mentalevelek
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejszínt a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt megmosott, vékony szeletekre vágott citrommal, aprított pisztáciával és mentalevelekkel díszítjük a panna cottát.
Tálalás előtt megmosott, vékony szeletekre vágott citrommal, aprított pisztáciával és mentalevelekkel díszítjük a panna cottát.
Tipp:
Kínálhatunk a panna cottához pl. málnás, meggyes vagy szedres gyümölcsöntetet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?