Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás zsemle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
125 ml víz
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
125 ml céklalé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel és a sóval keverőtálban alaposan összekeverjük, majd megfelezzük. Az első felét vízzel és 1 evőkanál étolajjal konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A másik felét a céklalével és 1 evőkanál étolajjal ugyanúgy sima tésztává dolgozzuk. Mindkét adagot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 12-12 egyforma méretű darabra osztjuk. Könnyedén összegyúrunk egy piros és egy világos tésztadarabot, golyóvá formázzuk, és a tepsibe tesszük. Kb. 15 percig a tepsiben pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A zsemlék jól fagyaszthatóak. Fogyasztás előtt kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten átsütjük.
Tönkölybúzaliszt helyett a zsemléket elkészíthetjük búzaliszttel is.
A Céklás zsemle receptje 12 darab péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!