Bohóc-desszert
Hozzávalók
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
Tipp:
Bohóc-desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?