Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
25 dkg liszt

Töltelék:

35 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara (gríz)
30 dkg barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, olajjal, tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a Kiskegyedben találtam.Őszibarack helyett sárgabarckkal készítettem.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Barackos-túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!