Banános palacsinta
Hozzávalók
Palacsintához:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Öntsük a joghurtot egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a palacsinta alapport, majd keverjük simára. Keverjük bele a banándarabokat. (Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.)
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot. Öntsünk bele palacsintánként kb. 1- 1 1/2 evőkanál tésztát, és közepes lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára. Süssünk így körülbelül 14 darab palacsintát.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson lévő leírás alapján készítsük el, majd tegyük félre hűlni.
Tálalás:
A banános palacsintákat osszuk el 4 tányéron. Csokoládéöntettel öntsük le és díszítsük banándarabkákkal. Tálaljuk melegen.
Tipp:
Banános palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Palacsintához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Öntsük a joghurtot egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a palacsinta alapport, majd keverjük simára. Keverjük bele a banándarabokat. (Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.)
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot. Öntsünk bele palacsintánként kb. 1- 1 1/2 evőkanál tésztát, és közepes lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára. Süssünk így körülbelül 14 darab palacsintát.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson lévő leírás alapján készítsük el, majd tegyük félre hűlni.
Tálalás:
A banános palacsintákat osszuk el 4 tányéron. Csokoládéöntettel öntsük le és díszítsük banándarabkákkal. Tálaljuk melegen.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?