Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Sütőformához (25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

250 g érett banán (kb. 2 db)
250 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Csokimázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Aprítsuk fel az 50 g tortabevonót. Hámozzuk meg a banánt. Kenjük ki zsiradékkal a formát és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.

Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.

Tipp:

A banános-csokoládés sütemény fagyasztható.
Banános-csokis sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!