Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ínycsiklandó sós puffancsok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Égetett tésztához:

125 ml víz
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprikapor
50 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
3 tojás (M-es)
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g reszelt Emmentáli sajt

Töltelékhez:

kb. 50 g újhagyma
100 g feketeerdei sonka
200 g krémsajt
150 g tejföl
frissen őrölt bors
1evőkanál apróra vágott petrezselyem

Szóráshoz:

édes fűszerpaprikapor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tésztához:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.

Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.

Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.

Tippek:

A töltetlen puffancsok lefagyaszthatók. A felolvasztott puffancsokat egyszerűen sütőhőmérsékleten kb. 5 percig sütjük.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Ínycsiklandó sós puffancsok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!