Zablisztes húsvéti linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tippek:
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Zablisztes húsvéti linzer
Hozzávalók
kb, 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tippek:
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?