Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zablisztes húsvéti linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb, 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb, 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
tojás formájú kiszúró (kb. 7 cm és kb. 3,5 cm hosszú)

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
150 g vegán margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 120-140 g sárgabaracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.

Tippek:

Jól záró dobozban, papírral elválasztva a húsvéti linzer kb. 2 hétig tárolható.
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Zablisztes húsvéti linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!