Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zablisztes húsvéti linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb, 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb, 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
tojás formájú kiszúró (kb. 7 cm és kb. 3,5 cm hosszú)

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
150 g vegán margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 120-140 g sárgabaracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.

Tippek:

Jól záró dobozban, papírral elválasztva a húsvéti linzer kb. 2 hétig tárolható.
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Zablisztes húsvéti linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!