Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-sütőtökös pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (30x18 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1,5 kg alma
500 g sütőtök (tisztított, hámozott)
150 g cukor
120 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél citrom kifacsart leve
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

25 g darált dió

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a citromlevet, 10-15 percet állni hagyjuk. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, ezután leszűrjük. A mazsolát egy kevés forró vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a rum aromát, 15 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük.
Az almából és a sütőtökből alaposan kinyomkodjuk a nedvességet, hozzákeverjük a többi cukrot, a fahéjat és a leszűrt mazsolát. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a darált dióval, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és lekenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsit a sütőbe.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük.

Tipp:

A tésztához margarin helyett azonos mennyiségű zsírt is használhatunk.
Almás-sütőtökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!