Almapuncs
Hozzávalók
1 citrom
½ csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 l almalé (100 %-os)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 ml juharszirup vagy méz
200 ml gin vagy alkoholmentes gin
eezenkívül:
200 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A citromot kifacsarjuk, a levét és a gyümölcshúst felfogjuk, és edénybe öntjük.
Elkészítés:
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és óvatosan felforrósítjuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Alkoholmentes puncsot egyszerűen készíthetünk gin nélkül, csak 1200 ml almalével, citromlével és fűszerekkel. A juharszirup vagy méz mennyiségét ilyenkor csökkentsük 50 ml-re.
Kedvencnek jelölöm
Almapuncs
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
1 citrom
½ csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 l almalé (100 %-os)
100 ml juharszirup vagy méz
200 ml gin vagy alkoholmentes gin
eezenkívül:
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A citromot kifacsarjuk, a levét és a gyümölcshúst felfogjuk, és edénybe öntjük.
Elkészítés:
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és óvatosan felforrósítjuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Alkoholmentes puncsot egyszerűen készíthetünk gin nélkül, csak 1200 ml almalével, citromlével és fűszerekkel. A juharszirup vagy méz mennyiségét ilyenkor csökkentsük 50 ml-re.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?