Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almapuncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1 citrom
½ csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 l almalé (100 %-os)
100 ml juharszirup vagy méz
200 ml gin vagy alkoholmentes gin

eezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot kifacsarjuk, a levét és a gyümölcshúst felfogjuk, és edénybe öntjük.

Elkészítés:

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és óvatosan felforrósítjuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes puncsot egyszerűen készíthetünk gin nélkül, csak 1200 ml almalével, citromlével és fűszerekkel. A juharszirup vagy méz mennyiségét ilyenkor csökkentsük 50 ml-re.
Az Almapuncs receptje 8 adag forró italra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!