Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Állatos tortácskák gyümölccsel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 56 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

56 darab elkészítéséhez

6 mini tortaformához (Ø 12 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 darab tojás (M-es)
3 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál gyümölcsecet

Töltelékhez:

200 ml tej
kb. 200-300 g friss gyümölcsök, pl. eper, szőlő, áfonya, kivi, banán
némi csokoládécsepp
némi cukorszemek

Zseléhez:

2 evőkanál cukor
250 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a formákat. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.

Sütési idő: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.

Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.

Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.

Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.

A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.
Állatos tortácskák gyümölccsel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!