Ajándék keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Ajándék keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?