Áfonyás sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Tipp:
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük konyhai robotgéppel (habverő), hogy morzsákat kapjunk. Nyomkodjuk a morzsát egy kanállal a tortaformába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Töltelék:
Az áfonya kivételével tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük bele az áfonyát. Az alapot tegyük vissza a formába és az áfonyás masszát egyenletesen oszlassuk el a formában. Tegyük a formát a sütő alsó részben lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra, és a tortát a formában hagyjuk kihűlni. kb. 30 perc elteltével lazítsuk meg a forma peremét, de ne távolítsuk el.
Miután teljesen kihűlt a torta vegyük ki a formából.
Díszítés:
Válogassuk szét és mossuk meg az áfonyát, majd lecsepegtetés után helyezzük a torta tetejére.
Forraljuk fel az áfonyalekvárt a vízzel kevergetve, és ecsettel vagy evőkanállal azonnal kenjük vékonyan az áfonyára.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?