Kelt gofri kompóttal
Hozzávalók
Tésztához:
Kompóthoz:
Gofrisütőhöz:
Elkészítés
Elkészítés
A sütéshez előkészítjük a gofrisütőt.
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.
Kompót:
A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.
Tészta:
A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.
Sütés:
Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.
Tippek:
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.
A Kelt gofri egyéb gyümölcsből készült kompóttal, vagy lekvárral is kínálható.
Kelt gofri kompóttal
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kompóthoz:
Gofrisütőhöz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sütéshez előkészítjük a gofrisütőt.
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.
Kompót:
A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.
Tészta:
A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.
Sütés:
Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.
Tippek:
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.
A Kelt gofri egyéb gyümölcsből készült kompóttal, vagy lekvárral is kínálható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?