Lekvárok, szörpök, befőttek

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Milyen gyümölcsöt használjunk a lekvár készítéséhez?
Használhatjuk a befőttesüveg tetején lévő zárótetőt többször alkalommal is?
Hogyan mossuk el az üvegeket, hogy biztosan tiszták legyenek?
Mi is az a sterilizálás?
Miért kell fejre fordítani az elkészült lekvárokat?
Hogyan tudjuk megakadályozni a lekvárok elszíneződését?
Hol tároljuk az elkészített lekvárokat?
Mit nevezünk dzsemnek és mi a lekvár?
Milyen mennyiségű lekvárt készíthetünk egyszerre a dzsemfix felhasználásával?
Használhatunk fagyasztott gyümölcsöt a befőzéshez?
Miért kell a habot eltávolítani a lekvár tetejéről?
Mit tegyünk, hogy főzés során ne keletkezzen hab a lekvár tetején?
Mi az a pektin?
Befőtt felhasználásához milyen gyümölcsöt használjunk?
Használhatok a befőzés során fűszereket a lekvárhoz, dzsemhez?
Mi is a dunsztolás?
Száraz vagy nedves dunsztolás?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!