
Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val



Hozzávalók
Zöldborsófőzelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Tippek:
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.


Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Zöldborsófőzelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Tippek:
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?