Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Zöldborsófőzelékhez:

1 kg zöldborsó (fagyasztott vagy zsenge, friss)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.

Elkészítés:

Zöldborsófőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.

Tippek:

Mielőtt lehúzzuk a kész borsófőzeléket a tűzről, belekeverhetünk egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!