Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val
Hozzávalók
Zöldborsófőzelékhez:
1 kg zöldborsó (fagyasztott vagy zsenge, friss)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
só
frissen őrölt fekete bors
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés
Előkészítés:
A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
Elkészítés:
Zöldborsófőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Tippek:
Mielőtt lehúzzuk a kész borsófőzeléket a tűzről, belekeverhetünk egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Kedvencnek jelölöm
Zöldborsófőzelék Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Zöldborsófőzelékhez:
1 kg zöldborsó (fagyasztott vagy zsenge, friss)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
só
frissen őrölt fekete bors
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
Elkészítés:
Zöldborsófőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 900 ml). Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész főzeléket tetszőleges feltéttel, például tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.
Tippek:
Mielőtt lehúzzuk a kész borsófőzeléket a tűzről, belekeverhetünk egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Ízesíthetjük a borsófőzeléket mentával is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?