Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres eperdzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g földieper
30 g friss gyömbér
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A Gyömbéres eperdzsem különleges ízhatású lekvár, melyet nemcsak desszertekhez, de akár sült húsokhoz is tállahatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!