Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zalai kelt palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
1 csipet só

Sütéshez:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

tetszőleges ízű lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük.

Elkészítés:

Tészta:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a búzalisztet, a vanillincukrot és a sót, majd kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük. Ezután spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, és a masszát letakarva, szobahőmérsékleten kb. 20 percet pihenni hagyjuk.

Egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés zsiradékot hevítünk. Beleöntünk egy szűk merőkanálnyi tésztát, és egyenletesen elterítjük, a merőkanál hátoldalával eligazgatjuk. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.

Tálalás:
Tetszőleges ízű lekvárral megtöltve, négybe hajtva vagy feltekerve tálaljuk a palacsintákat.

Tipp:

A kelt palacsinta tésztája alapvetően sűrűbb, habosabb a hagyományos palacsintatésztánál. Ha sütés közben mégis túlzottan besűrűsödik, néhány evőkanál szénsavas ásványvíz vagy szódavíz hozzáadásával javíthatunk az állagán.
Zalai kelt palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!