Zalai kelt palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a búzalisztet, a vanillincukrot és a sót, majd kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük. Ezután spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, és a masszát letakarva, szobahőmérsékleten kb. 20 percet pihenni hagyjuk.
Egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés zsiradékot hevítünk. Beleöntünk egy szűk merőkanálnyi tésztát, és egyenletesen elterítjük, a merőkanál hátoldalával eligazgatjuk. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.
Tálalás:
Tetszőleges ízű lekvárral megtöltve, négybe hajtva vagy feltekerve tálaljuk a palacsintákat.
Tipp:
Zalai kelt palacsinta
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a búzalisztet, a vanillincukrot és a sót, majd kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük. Ezután spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, és a masszát letakarva, szobahőmérsékleten kb. 20 percet pihenni hagyjuk.
Egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés zsiradékot hevítünk. Beleöntünk egy szűk merőkanálnyi tésztát, és egyenletesen elterítjük, a merőkanál hátoldalával eligazgatjuk. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.
Tálalás:
Tetszőleges ízű lekvárral megtöltve, négybe hajtva vagy feltekerve tálaljuk a palacsintákat.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?