Zabpelyhes-almás szelet
Hozzávalók
Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Zabpelyhes-almás szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt és az egész zabpelyhet összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A zabpelyhet és a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, valamint a cukrot és a fahéjat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.
A tepsit a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?