
Vegán mángoldos polentaszeletek



Hozzávalók
Polentaszeletekhez:
500 ml zöldség alaplé
20 g Rama margarin (laktózmentes)
125 g kukoricadara (polenta)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió
Paradicsomhoz:
kb. 200 g koktélparadicsom
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
némi só
némi frissen őrölt bors
1-2 ág friss kakukkfű
Mángoldhoz:
kb. 500 g mángold
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 g Rama margarin (laktózmentes)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió
Ezen kívül:
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál tökmag
50 g Rama margarin (laktózmentes)
½ pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés
Elkészítés:
Polentaszeletek:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszínes receptekhez!

Kedvencnek jelölöm

Vegán mángoldos polentaszeletek
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Polentaszeletekhez:
500 ml zöldség alaplé
20 g Rama margarin (laktózmentes)
125 g kukoricadara (polenta)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió
Paradicsomhoz:
kb. 200 g koktélparadicsom
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
némi só
némi frissen őrölt bors
1-2 ág friss kakukkfű
Mángoldhoz:
kb. 500 g mángold
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 g Rama margarin (laktózmentes)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió
Ezen kívül:
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál tökmag
50 g Rama margarin (laktózmentes)
½ pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Polentaszeletek:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszínes receptekhez!

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?