Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-mandulás sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Morzsatésztához:

50 g vaj vagy margarin
50 g búzaliszt
50 g cukor
50 g szeletelt mandula

Piskótatésztához:

50 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g szeletelt mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A piskótatésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.

Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.

Tippek:

A süteményt 2 napig tárolhatjuk vagy le is fagyaszthatjuk.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Vaníliás-mandulás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!