Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás-desszert banánnal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

4 db Oreo keksz
1 db banán
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Oreo kekszeket óvatosan szétválasztjuk, a tölteléket keverőtálba tesszük. A kekszeket fagyasztótasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy sodrófa segítségével durvára törjük-morzsoljuk. Félretesszük. A banánt meghámozzuk és felszeleteljük.

Elkészítés:

Krém:

A tejet az Oreo töltelékhez öntjük, a krémport hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. Néhány banánkarikát a krémhez forgatunk, és szétosztjuk 4 desszertes pohárban. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A vakondtúrás-desszertet tálalás előtt megszórjuk az Oreo keksz morzsával, és banánkarikákkal díszítjük.

Tippek:

A desszertet másfajta csokoládés kekszekkel, cookie-kkal is elkészíthetjük.
Banán helyett egy kis doboznyi mandarinbefőttet is használhatunk.
A vaníliás krém, a csokoládé és a banán ízharmóniájával ajándékozza meg vendégeit a Vakondtúrás-desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!