Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

4 lap rétestészta (kb. 100 g)
100 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
120 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Finesse citromhéj
4 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros túró
60 g búzaliszt
50 g mazsola

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)

Elkészítés:

Tészta:
Helyezzünk egy réteslapot egy konyharuhára, és kenjük meg vajjal vagy margarinnal. Helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük meg olvasztott vajjal vagy margarinnal.

Töltelék:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) verjük nagyon keményre, 80 g cukor hozzáadásával. Tegyük a vajat vagy margarint, 40 g cukrot, a bourbon vanilliás cukrot és a citromhéjat egy keverőtálba, és keverjük krémesre. Egyenként keverjük bele a tojássárgákat. Adjuk hozzá a túrót és a lisztet, és röviden keverjük bele. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk a masszához.

A töltelék felét oszlassuk el a réteslapokon úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-t szabadon hagyunk, és szórjuk meg a mazsola felével. Hajtsuk be az oldalszéleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a réteslapot. A rétest a hajtással lefelé helyezzük a tepsibe. Ismételjük meg az eljárást még egyszer és a másik rudat is tegyük a tepsire. Kenjük meg a réteseket a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Miután megsült, hagyjuk a réteseket a tepsiben egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk melegen. A túrós rétest szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

A bourbon vaníliás cukrot helyettesítheti 1 szál Dr. Oetker Vaníliarúddal.
Túrós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!