Túrós rétes
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Helyezzünk egy réteslapot egy konyharuhára, és kenjük meg vajjal vagy margarinnal. Helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük meg olvasztott vajjal vagy margarinnal.
Töltelék:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) verjük nagyon keményre, 80 g cukor hozzáadásával. Tegyük a vajat vagy margarint, 40 g cukrot, a bourbon vanilliás cukrot és a citromhéjat egy keverőtálba, és keverjük krémesre. Egyenként keverjük bele a tojássárgákat. Adjuk hozzá a túrót és a lisztet, és röviden keverjük bele. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk a masszához.
A töltelék felét oszlassuk el a réteslapokon úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-t szabadon hagyunk, és szórjuk meg a mazsola felével. Hajtsuk be az oldalszéleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a réteslapot. A rétest a hajtással lefelé helyezzük a tepsibe. Ismételjük meg az eljárást még egyszer és a másik rudat is tegyük a tepsire. Kenjük meg a réteseket a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Miután megsült, hagyjuk a réteseket a tepsiben egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk melegen. A túrós rétest szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Túrós rétes
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Helyezzünk egy réteslapot egy konyharuhára, és kenjük meg vajjal vagy margarinnal. Helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük meg olvasztott vajjal vagy margarinnal.
Töltelék:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) verjük nagyon keményre, 80 g cukor hozzáadásával. Tegyük a vajat vagy margarint, 40 g cukrot, a bourbon vanilliás cukrot és a citromhéjat egy keverőtálba, és keverjük krémesre. Egyenként keverjük bele a tojássárgákat. Adjuk hozzá a túrót és a lisztet, és röviden keverjük bele. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk a masszához.
A töltelék felét oszlassuk el a réteslapokon úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-t szabadon hagyunk, és szórjuk meg a mazsola felével. Hajtsuk be az oldalszéleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a réteslapot. A rétest a hajtással lefelé helyezzük a tepsibe. Ismételjük meg az eljárást még egyszer és a másik rudat is tegyük a tepsire. Kenjük meg a réteseket a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Miután megsült, hagyjuk a réteseket a tepsiben egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk melegen. A túrós rétest szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?