Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-pudingos lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
100 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só

Töltelékhez:

300 ml tej
1 kg félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
220 g porcukor

Szóráshoz:

kb. 4-5 evőkanál búzadara

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A túrós töltelékbe belekeverhetünk 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Túrós-pudingos lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!