Túrós-pudingos lepény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30x25 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Túrós-pudingos lepény
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30x25 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?