Tejfölös-meggyes morzsasüti
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):
zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
700 g meggy (lecsöpögtetve)
kb. 3 ½ evőkanál zsemlemorzsa
250 g tejföl
4 darab tojás (M-es)
3 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Elkészítés
Előkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük. A csatos tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt ízlés szerint meghintjük porcukorral és tejszínhabbal tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Tejfölös-meggyes morzsasüti
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):
zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
700 g meggy (lecsöpögtetve)
kb. 3 ½ evőkanál zsemlemorzsa
250 g tejföl
4 darab tojás (M-es)
3 evőkanál cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük. A csatos tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt ízlés szerint meghintjük porcukorral és tejszínhabbal tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?