Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös-meggyes morzsasüti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

700 g meggy (lecsöpögtetve)
kb. 3 ½ evőkanál zsemlemorzsa
250 g tejföl
4 darab tojás (M-es)
3 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet lecsöpögtetjük. A csatos tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.

Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt ízlés szerint meghintjük porcukorral és tejszínhabbal tálaljuk.
Tejfölös-meggyes morzsasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!