Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt Tészta:

30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga

Túrós töltelék:

70 dkg túró
2 tojássárga
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
Túrós lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!