Túrós lepény
Hozzávalók
Kelt Tészta:
30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga
Túrós töltelék:
70 dkg túró
2 tojássárga
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Elkészítés
Elkészítés
Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Túrós lepény
Hozzávalók
Kelt Tészta:
30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga
Túrós töltelék:
70 dkg túró
2 tojássárga
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?