Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós kígyórétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd, kb. 22-24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd, kb. 22-24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
100 ml tej
40 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

500 g félzsíros túró
100 g porcukor
60 g búzadara
2 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A töltelékhez a túrót áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tej-zsiradék keverékkel együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2-3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát két egyenlő darabra osztjuk, és frissentartó fóliába csomagolva 25-30 percre hűtőbe tesszük. Pihentetés után a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Az áttört túrót a porcukorral, a búzadarával, a tojásokkal, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük, majd az így kapott tölteléket két egyenlő részre osztjuk.

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, majd egyesével egy-egy kb. 32x22 cm-es téglalappá nyújtjuk. Az egyik darabot sodrófa segítségével az előkészített tepsibe tesszük. A töltelék felét a tészta teljes hosszában (alul és felül 2-2 cm-t üresen hagyva), középen, kb. 7 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval kissé ferdén, 2 cm szélességben bevágjuk, és az így kapott tésztaszalagokat jobbról és balról felváltva a túrós töltelékre hajtjuk. A két végét is ráhajtjuk a töltelékre, majd a kígyórétes tetejét megkenjük a felvert tojással. A másik tésztadarab és a többi töltelék felhasználásával hasonló módon elkészítjük a másik rúd kígyórétest is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kígyórétest sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A süteményt porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint keverhetünk a töltelékhez 50 g mazsolát vagy aszalt áfonyát.
Túrós kígyórétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!