Halloween hot-dogok
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35 x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk meg benne a vajat vagy margarint. Tegyük a lisztet egy keverőtálba alaposan keverjük hozzá a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spriál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és lisztezett munkafelületen formázzunk egy rudat belőle. Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre. Minden tésztát kb. 15 x 8 cm-es téglalap alakúra formázunk, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket a hajtással lefelé, sorban helyezzük a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között kb. 1 cm távolság maradjon. Takarjuk le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Verjük fel a tojássárgáját a vízzel. Kenjük meg a keverékkel a hot dog kifliket, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.
Sütési idő: 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Az ujjkörmökhöz egy vágással távolítsunk el egy kis bőrt az oldalán a kolbászról, hogy úgy nézzen ki, mint egy köröm. Vágjunk 5 keresztmetszetet minden kolbászba úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha „ráncok” lennének - 3 vágás egymástól kb. 3 mm távolságra. Minden kolbász alsó harmadában vágjunk egy vágást közvetlenül a köröm alatt. Melegítsük a kolbászokat forró vízben néhány percig.
Vágjuk be minden kifli egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Szórjuk rá az uborkakockákat, majd helyezzük rá a meleg „kolbászujjakat”. Szórjuk meg sült hagymával és locsoljuk meg a hot-dogokat egy kis ketcuppal, mintha vérfröccsenések lennének. Óvatosan nyomjuk össze a hot dog kifliket, és tálaljuk a halloweeni hot-dogokat.
Tippek:
A hot dog kifli lefagyasztható. Ezután egyszerűen csak rövid időre, a megadott sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt süsse újra a hot dog kifliket.
Halloween hot-dogok
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35 x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk meg benne a vajat vagy margarint. Tegyük a lisztet egy keverőtálba alaposan keverjük hozzá a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spriál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Formázás:
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és lisztezett munkafelületen formázzunk egy rudat belőle. Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre. Minden tésztát kb. 15 x 8 cm-es téglalap alakúra formázunk, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket a hajtással lefelé, sorban helyezzük a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között kb. 1 cm távolság maradjon. Takarjuk le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Verjük fel a tojássárgáját a vízzel. Kenjük meg a keverékkel a hot dog kifliket, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.
Sütési idő: 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Az ujjkörmökhöz egy vágással távolítsunk el egy kis bőrt az oldalán a kolbászról, hogy úgy nézzen ki, mint egy köröm. Vágjunk 5 keresztmetszetet minden kolbászba úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha „ráncok” lennének - 3 vágás egymástól kb. 3 mm távolságra. Minden kolbász alsó harmadában vágjunk egy vágást közvetlenül a köröm alatt. Melegítsük a kolbászokat forró vízben néhány percig.
Vágjuk be minden kifli egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Szórjuk rá az uborkakockákat, majd helyezzük rá a meleg „kolbászujjakat”. Szórjuk meg sült hagymával és locsoljuk meg a hot-dogokat egy kis ketcuppal, mintha vérfröccsenések lennének. Óvatosan nyomjuk össze a hot dog kifliket, és tálaljuk a halloweeni hot-dogokat.
Tippek:
A hot dog kifli lefagyasztható. Ezután egyszerűen csak rövid időre, a megadott sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt süsse újra a hot dog kifliket.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?