Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween hot-dogok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35 x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej vagy víz
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 1 evőkanál víz
1 evőkanál tej

Feltéthez:

10 darab bécsi kolbász (amerikai hot dog kolbász)
kb. 250 g paradicsomos ketchup
3 evőkanál pirított hagyma
90 g kockára vágott uborka (lecsepegtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk meg benne a vajat vagy margarint. Tegyük a lisztet egy keverőtálba alaposan keverjük hozzá a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spriál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és lisztezett munkafelületen formázzunk egy rudat belőle. Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre. Minden tésztát kb. 15 x 8 cm-es téglalap alakúra formázunk, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket a hajtással lefelé, sorban helyezzük a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között kb. 1 cm távolság maradjon. Takarjuk le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Verjük fel a tojássárgáját a vízzel. Kenjük meg a keverékkel a hot dog kifliket, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.

Sütési idő: 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Az ujjkörmökhöz egy vágással távolítsunk el egy kis bőrt az oldalán a kolbászról, hogy úgy nézzen ki, mint egy köröm. Vágjunk 5 keresztmetszetet minden kolbászba úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha „ráncok” lennének - 3 vágás egymástól kb. 3 mm távolságra. Minden kolbász alsó harmadában vágjunk egy vágást közvetlenül a köröm alatt. Melegítsük a kolbászokat forró vízben néhány percig.

Vágjuk be minden kifli egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Szórjuk rá az uborkakockákat, majd helyezzük rá a meleg „kolbászujjakat”. Szórjuk meg sült hagymával és locsoljuk meg a hot-dogokat egy kis ketcuppal, mintha vérfröccsenések lennének. Óvatosan nyomjuk össze a hot dog kifliket, és tálaljuk a halloweeni hot-dogokat.

Tippek:

A különösen hátborzongató kinézet érdekében szúrjon egy fél meghámozott egész mandulát a virsliujjba.
A hot dog kifli lefagyasztható. Ezután egyszerűen csak rövid időre, a megadott sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt süsse újra a hot dog kifliket.
Halloween hot-dogok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése