Túrós gyümölcskenyér marcipánnal
Hozzávalók
Rumos mazsolához:
275 g mazsola
75 ml rum
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Marcipán
30 g margarin
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy margarin
250 g sovány túró
100 g őrölt mandula
Kenéshez és szóráshoz:
kb. 50 g margarin
kb. 50 g porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra)
A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal süteményt
a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra)
A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal süteményt
a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
Tipp:
Jól becsomagolva hűvös helyen a Túrós gyümölcskenyér marcipánnal sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Túrós gyümölcskenyér marcipánnal
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Rumos mazsolához:
275 g mazsola
75 ml rum
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy margarin
250 g sovány túró
100 g őrölt mandula
Kenéshez és szóráshoz:
kb. 50 g margarin
kb. 50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra)
A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal süteményt
a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra)
A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal süteményt
a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.
Tipp:
Jól becsomagolva hűvös helyen a Túrós gyümölcskenyér marcipánnal sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?