Túrós csavart bagett
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Túrós csavart bagett
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?