Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-barackos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

36 dkg liszt
16 dkg fagyos vaj
3 dkg cukor
csipet só
1,5 dl tejföl
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás

Töltelékhez:

1 kg sárga/kajszi/barack
4 db tojás
18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg őrölt dió vagy mandula

Forma kenéséhez:

vaj és liszt

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk.

Elkészítés

A töltelékhez a tojásokat, a kétféle cukrot, citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a tejben simára kevert pudingport, és a túróhoz adjuk. Ezután az egészet simára turmixoljuk. A tésztához a lisztet, porcukrot, sót elkeverjük, majd az apróra vagdalt vajjal elmorzsoljuk. A tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, és a liszthez adjuk a tojással együtt és összegyúrjuk. Pihentetés nélkül tepsi nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy körbe az oldalán 2-3 cm magas pereme legyen. Tepsit vajjal megkenjük, liszttel megszórjuk és belehelyezzük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval vagy mandulával, egyenletesen a tésztára szórjuk, és az előzőleg előkészített felezett barackokat magházukkal lefelé sorba rakjuk a tésztára. Végül ráöntjük a túrókrémet, és 180 fokon, 75-85 percig, sütőtől függően sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és szeleteljük. 23 x 34-es tepsibe sütöttem. Érdemes tűpróbát alkalmazni!

Tálalás

15 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Túrós-barackos kocka Túrós-barackos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!