Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütéshez:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 csipet só
250 g félzsíros túró
250 g búzaliszt

Forgatáshoz:

fahéjas cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőolajat egy edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) nagyon habosra keverjük. A túrót jól belekeverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk a masszához.

Sütés:
Két teáskanállal formázzunk kis gombócokat, és adagokban süssük aranybarnára a forró olajban. Ezután szedjük ki egy habkanállal. Hagyjuk a túrófánkokat papírtörlőn lecsöpögni, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. Hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tipp:

Tetszés szerint a tésztához 100 g mazsolát is keverhetünk.
Túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!