Tönkölybúzás mécsesek
Hozzávalók
Tésztához:
350 g tönkölyliszt (1050 típus)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mandulaforgács
100 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g Rama Vajas Íz
Díszítéshez:
kb. 1 evőkanál barna cukor
némi mandulaforgács
200 g fehér tortabevonó
Elkészítés
Előkészítés:
A Tönkölybúzás mécsesek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Tönkölybúzás mécsesek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Kedvencnek jelölöm
Tönkölybúzás mécsesek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tésztához:
350 g tönkölyliszt (1050 típus)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mandulaforgács
100 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g Rama Vajas Íz
Díszítéshez:
kb. 1 evőkanál barna cukor
némi mandulaforgács
200 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Tönkölybúzás mécsesek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Tönkölybúzás mécsesek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?