Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

½ csomag hűtött, friss réteslap (3 lap, 40x40 cm)

Kenéshez:

kb. 40 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

150 ml hideg tej
kb. 125 g málna
kb. 125 g áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szemezzük. A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk. A tepsihez és a kenéshez a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a muffin tepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A réteslapokat kitekerjük, és mindegyik lapot 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott zsiradékkal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét olvasztott zsiradékot kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzetet is ráhelyezzük. Az összeragasztott lapokat óvatosan a kikent muffin tepsi egyik mélyedésébe nyomjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteskosárkákat világos aranyszínűre sütjük.

Sütési idő: kb. 4-6 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffin tepsit a kosárkákkal együtt sütőrácsra helyezzük, majd pár perc pihentetést követően a kosárkákat kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot elosztjuk a réteskosárkákban, elsimítjuk, és kirakjuk a málna- és áfonyaszemekkel.

Tipp:

Csak közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a réteskosárkákat!
Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!