Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejbegrízes-áfonyás párnák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

300 ml tej
60 g búzadara
50 g cukor
30 g lágy vaj vagy margarin
kb. 80 g áfonya

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. Az áfonyát megmossuk.

Elkészítés:

Töltelék:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a búzadarát, valamint a kétféle cukrot. Folyamatos keverés mellett sűrű állagú tejbegrízzé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba tesszük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a lágy vajat vagy margarint hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk az áfonyát is. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel, ferdén beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tejbegrízes-áfonyás párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A töltelékbe tehetünk ½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
Tejbegrízes-áfonyás párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!