Tejbegrízes-áfonyás párnák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a búzadarát, valamint a kétféle cukrot. Folyamatos keverés mellett sűrű állagú tejbegrízzé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba tesszük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a lágy vajat vagy margarint hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk az áfonyát is. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel, ferdén beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejbegrízes-áfonyás párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Tejbegrízes-áfonyás párnák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a búzadarát, valamint a kétféle cukrot. Folyamatos keverés mellett sűrű állagú tejbegrízzé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba tesszük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a lágy vajat vagy margarint hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk az áfonyát is. Az így kapott tölteléket 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel, ferdén beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejbegrízes-áfonyás párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?